Matinkylä

Yksinkertaistin elämääni ja lopetin iPhoton käytön. Otan kuvat Kuvansiirtäjällä sisään, kansioin ehkä itse päivämäärän mukaan. Selailen otoksia Esikatselulla. Muokkaan sitten Gimpillä. Jos nämä kaksi kuvaa Matinkylän ostarista avautuu selaimella isoina, olen myös oppinut skaalaamaan kuvia pienemmäksi Gimpillä.
mattbyostari07100601.jpgmattbyostari07100602.jpg

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Matinkylä

 1. No eipä se skaalaus vieläkään onnistunut kunnolla. Näköjään pitää tehdä se edelleen iPhotolla tai etsiä vielä toiset kaksi tuntia tapaa tehdä se Gimpillä. ”Yksinkertaistusta”.

  Tykkää

 2. Näyttää siltä, että skaalauksessa on kuvaan jäänyt turhaa valkoista reunusta varsinaisen kuvan ympärille. Gimpissä skaalaus on Image-valikossa, Scale image (jos käsitellään kuvaa kokonaisuutena), tai Layer-valikossa (jos käsitellään kuvan erillisiä tasoja). WP:ssä on työkaluja (plugineja), jotka tekevät automaattisesti pienoiskuvat, jotka ovat linkkejä isoihin, mutta en tiedä onko niitä käytössä wordpress.comissa.

  Tykkää

 3. Kuvausympäristön etsintää ent. Itä-Saksaan sijoittuvaan Aki Kaurismäen elokuvaan?…

  Ruma on kaunista – kaunis rumaa.

  Tykkää

 4. Joo, oli niin harmaa iltapäivä, että oli kuvattava vähän tuota ostarin seutua Matinkylässä. Kävin kyllä myös meren rannassakin.
  Matinkylän vanha ostoskeskus on vuodelta 1977, suunnittelilijana Jouko Ylihannu. Anjankadun 16-kerroksiset kerrostalot on suunnitellut Erkki Helamaa. Talot ovat vuosilta 1974 ja 1975 ja ainakin toiseen on jo jouduttu tekemään putkiremontti – joskin talojen tietoliikennekaapelointi rempan jälkeen on kuulemma parasta mitä Suomesta löytyy. Vanhassa ostoskeskuksessa on yksi päivittäistavarakauppa. Ennen on ollut pankkeja yms. mutta tätä nykyää siinä taitaa olla peräti kolme lähiöravintolaa – ja meininki ympäristössä sen mukaista.
  Mutta puolustan Matinkylän vanhaa itäistä vuosina 1969-1973 valmistunutta lähiötä, jonka ovat suunnitelleet Guy Michael ja Aino Virpi Maamies Hakan elementteihin sopivaksi. Julkisivuremontit on tuoneet ryhtiä talojen ulkonäköön, kämpät on käytännöllistä 70-lukua, talojen ryhmittely sopusuhtaista. Karakallion itäinen puoli on hyvin paljon samanlainen (itse asiassa identtisiä taloja, jos tarkkaan katsoo). Matinraitin taloihin on suunniteltu liiketiloja talojen katutasoon, kuten Olarissa. Valitettavasti aika moni tiloista on tyhjänä- myös Olarissa. Liekö syynä palveluiden keskittyminen Espoon uusiin megakeskuksiin.
  Sen sijaan kaikkein epäonnistuneinta kaupunkisuunnittelua Matinkylässä mielestäni on vanhan ostarin ja Ompun välinen 2000-luvun alussa rakennettu alue: massaa on päällekäyvän paljon ja talot näyttää jo nyt vähän kulahtaneilta etenkin lokakuun harmaudessa. Kesäisin puistokaistaleen penkit ovat ns. ”alan miesten ja naisten” hallussa. Siihen muuten tulee joskus metron päättäri.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s