WeeGee, EMMA

Kävin sitten uudistetussa hienossa WeeGee-talossa Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa. Weegee-talo on alunperin siis Aarno Ruusvuoren suunnittelema kirjapainotalo Tapiolassa. Tilojen uudelleenmuokkauksen suunnittelu on Airas-arkkitehtien tekemä.

Ajan saa menemään nopeasti, sillä nähtävää on todella paljon. Kazimir Malevitshin suprematistiset työt on vaikuttavia. Harvoin museoissa esitetty videotaide jaksaa minua kiinnostaa puolta minuuttia kauempaa, mutta Shrin Neshatin taide on vaikuttavaa. Neshatin videoteokset on tehty yhteistyössä huippumuusikoiden kuten Philip Glassin ja Sussan Deyhimin kanssa.

Valokuvat eivät ole mistään näyttelyn teoksista , vaan WeeGee-talon ala-aulan (jossa saa valokuvata) lattiasta.

img_2785weegee.jpgimg_2795weegee.jpgimg_2802weegee.jpg

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”WeeGee, EMMA

  1. Helou,

    kävin minäkin Emmassa, vieläpä samana päivänä. Todella hieno näyttely – liian suuri vain yhdeksi kerraksi. Yhdyn täysin Antin kommentteihin näyttelyn videoteoksista: harvoin juuttuu katsomaan yhtä intensiivisesti museoiden videokerrontaa. Ja Malevitsh on hurmaava. Hieno yksityiskohta oli, kun V.M. oli tehnyt äidistään muotokuvan vuonna 1934. Äiti nähtävästi oli kyllästynyt neliöihin ja suprematistisiin puikulapäihin, joten äidin muotokuva oli täysin perinteinen.

    Tykkää

  2. Hieno suoritus, assistenttini Ruusun arvoinen. Hyvä ettei Saastamoisen kokoelma jäänyt tänne Kuopioon. Nyt sillä on arvoisensa ympäristö.
    Heikki Tegelman

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s