Kohennusta Matinkylässä julkisivuremontein

Joskus tässä aiemminkin olen ottanut puheeksi Matinkylän ns. vanhan puolen, jonka Haka valmisti välillä 1969 – 1974. Alkuperäisinä suunnittelijoina olivat arkkitehdit Guy Michael ja Aino Virpi Maamies. Paraikaa alueelle tehdään tai on tehty julkisivuremontteja ja alueen ilme kohentuu melkolailla. Tässä esimerkki Matinkatu 14:stä, jossa on julkisivu- ym- remontit loppusuoralla. Ns. ”tuttu Poliisi-TV:stä ja Alibista” imago on pian historiaa.
Mitä on tehty? Varmasti ongelmallinen tasakatto on korjattu paremmin kaatavaksi. Päätyseinien harmaat kulahtaneet betonielementi on korvattu vaalealla tiilellä. Samaa ratkaisua on käytetty varsin onnistuneesti myös Kuutamokadulla Olarissa. Lamellitalojen pitkät julkisivut on vaaleaa rappausta. Homman on hoitanut Vahasen insinööri- ja arkkitehtitoimisto.

Yhtiöstä irtoaisi yli sadan neliön perheasunto yhtiövelkoineen reiluun kahteensataan tonniin. Omppu, merenranta ja tuleva metroasema (en kyllä kilju riemusta mertopäätöksestä – mutta se on eri juttu) kävelymatkan päässä – sanoisinpa että ihan hyvä diili.

img_2901matinkatu14.JPG

Mutta tietty viehätyksensä on näissä alkuperäisissä betoniseinissäkin – historiaa kuitenkin useimmissa yhtiöissä varmaan aika pian.

img_2903matinkyla.JPGimg_2907matinkyla.JPG

Palataan taas Espoon rantaseuduille muutaman tunnin kuluttua…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s