Helsinki Motor Show 2006 kuvia. Steely Dan.

Helsinki Motor Show 2006 kuvat.

Volvo kutsui minut jälleen automessuille. Ilmeisesti olen keskeinen targetti C30:n potentiaalisena ostajana. Vähän kyllä petyin kun ei päässyt sisälle C30:een – pyöri siinä vaan jalustalla. Takaluukku vaikuttaa pieneltä ja epäkäytännölliseltä – en tiedä sopisiko minun käyttöön. Täytyy käydä kuitenkin koeajamassa jahka saapuu… Kuvien yksityiskohdat kuitenkin lähinnä perinteisistä saksalaisista.

img_4297vanhaauto.JPGimg_4305maserati.JPGimg_4311s500.JPGimg_4319audiq7.JPGimg_4321mbcls63amg.JPGimg_4326cls63amglamppu.JPG

Musiikkina on viimeisen vuorokauden soineet Steely Danin levyt Royal Scam ja Gaucho. Ovat kyllä rytmimusiikin aatelia. Seuraavia juttuja kerrotaan levyjen teosta:

Rumpali Bernard Purdie levitteli sessioissa studion lattialle hittilevyjen kansia, joissa hän on ollut soittamassa (niitä on paljon). Tämä ultrasvengaava rumpalismies väittää soittavansa Beatlesin levyillä.

Gauchon (1980) nimipiisin rumpuraita (Jeff Porcaro) on koottu 42:n eri oton pätkistä. Ja sitten vielä tehty koko homma uusiksi. Ja sitten vielä narahtivat plagiaatista:groove ja välisoitto lähes suoraan otettu (sama sävellaji ja täsmälleen sama aloitustempo) Keith Jarretin Belonging-levyltä löytyvästä siitä kappaleesta jolla on älyttömän pitkä nimi ja jossa Garbarek soittaa yhden kaikkien aikojen sooloista. Levyn uusissa painoksissa Jarrett on merkitty yhdeksi säveltäjäksi. Porcaro taasen hyödynsi pari vuotta myöhemmin Gauchon aloituspiisin Babylon Sisters rumpukomppia (Purdie) Toton kappaleessa Rosanna.

Kappale Third World Man on aiemmin ollut toinen piisi. Alkuperäisestä Aja-levylle tarkoitetusta piisistä otettiin Larry Carltonin hieno soolokitararaita, jonka ympärille sitten tehtiin uusi piisi. Hieno soolo – ihme ettei sitä näy koskaan noilla kitarasoolojen top 100 -listoilla. Maagista meininkiä myös Steve Gaddin soitossa tässä piisissä.

Mitä ihmettä?! Kid Charlemagnen toinen tahti. Virhelyönti pianistilta Steely Danin levyllä?! Varmankin tuotakin juttua haettu viikko… Kid Charlemagne svengaa kuin hirvi – erityisesti Purdien ja basisti Chuck Raineyn juhlaa.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Helsinki Motor Show 2006 kuvia. Steely Dan.

  1. En ole koskaan tutustunut kunnolla Steely Daniin, ja siksi minulla onkin ko. yhtyeestä käsitys taitavana, sofistikoituna ja tylsänä aikuishumppaorkesterina, mutta ilmeisesti olen väärässä.

    Vaikka Hannu Taanila onkin yksi viisaimmista koskaan eläneistä (suomalaisista) ihmisistä, olen sitä mieltä, että Maseratin tavoitteleminen ja viime hetkellä hankinnasta vetäytyminen on yksi mahdollisista elämän tarkoituksista.

    Sk oda Octaviassa on peruutustutka.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s