Espoon kaupunkipolut osa 1/19: Espoonlahti, Soukan polku

Espoon kaupunki on julkaissut viidestä kaupunkikeskuksesta esitteet, joissa esitellään kaupunkia kävelypolkuperiaatteella. Esitteitä pitäisi saada kirjastoista ja yhteispalvelupisteistä. Tietysti nämä kaupunkipolkuesitteet voi ladata myös netistä.

Mutta eipä tarvitse kuitenkaan vaivautua kävelysauvailemaan Espoon lähiöihin, sillä Itä-Bloggi tekee sen puolestanne!

Soukka eli Sökö on Lounais-Espoossa sijaitseva merellinen lähiö parinkymmenen kilometrin päästä Helsingin keskustasta. Paikkana Soukka on hyvin monipuolinen. Rakennuskanta ulottuu 1800-luvun kartanoista ihka uusiin rakennuksiin. Löytyy ankeaa betonilähiötä, löytyy merenrantaa hulppeine luksusasuntoneen. Soukka on tuttu televisiosta. Rikoskomisario Maria Kallio asui Yläkartanontiellä (televisiossa siis, kirjassa Kuitinmäessä), Mogadishu Avenueta oli kuvattu myös Soukassa. Elokuvan Nousukausi hulppea omakotitalo (Jyrki Tasan suunnittelema Talo Into) ja elokuvan ”Jakomäki” sijaitsevat todellisuudessa Soukassa todella lyhyen matkan päässä toisistaan.

Soukka-seuran sivut.

img_5278soukankeskus.JPGimg_5283soukankappeli.JPGimg_5293kivanakyma.JPGimg_5317apteekki.JPGimg_5331kartanonrakennuksia.JPGimg_5344soukanlahti.JPGimg_5358miniatonniemi.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s