Siinä se nyt sitten on.

img_6357nayttely.JPG

Naps näps, ja sitten kotiin, print, surrur, nimi alle ja raameihin, helppoa ja pienitöistä…

No, ei ei EI! Vaan kuvien originaalien etsimistä kissojen koirien kanssa, valintapäätöksiä, loputonta gimpitystä, paperien testaamista (optimaalisin Canon Glossy plus), jatkuvia kauppareissuja musteita ja raameja (IKEA:Nyttja) metsästäessä. Printtaaminen se vasta hommaa onkin: miten päin kuva kannattaa printata, miten välttää magentan yliannokset (en vieläkään tiedä – ja näyttelyjulisteiden kohdalla jo luovuin taistelusta), jälleen editointia ja uusia yrityksiä – lähes loputtomasti.

Tammikuun ensimmäinen viikko meni projektissa puolipäiväisesti (=12 tuntia/päivä), ja lähes joka ilta sen jälkeenkin jotain tekemistä löytyi. Tämänkin viikon illat menneet mukavasti julisteiden ja esitteiden kiikuttelussa ympäri kylää.

Mutta hemmetin hyvältä tuntuu. Sellon kirjaston lukusalin näyttelytilassa on nyt 47 kuvaa. Katselijoita riitti jo kun pystytin näyttelyä. Ja hehkutusta riitti jo tänään. Ja Länsiväylä laittoi promokuvan isompana mihin olin varautunut. (Kuva on siis Soukasta, Miniatonniemestä, muuttunut lehdessä Isominiatonniemeksi johtuen siitä kun tein samasta kuvasta eri versioita ja tämä nyt oli iso versio ennen meilikokoon skaalaamista..).

Yksi periodi on nyt tavallaan takana. Itsekritiikkiä tullut piinallisesti lisää. Teknistä osaamista kehitettävä, jalusta hommattava ja aukot ja valotukset oikeasti opeteltava, syvätarkkuutta kehitettävä jne. Vaikka säännöllisyydestä aina vaahtoankin, voisi nyt olla pienen tauon paikka. Talvi ja jäätynyt meri tuskin kuitenkaan antavat kuvaustaolle mahdollisuutta…

Siis vielä kerran:

Kun Espoo auringon ympäri pyörähti. Antti Sunellin valokuvia Leppävaaran aluekirjastossa, Sellossa siis, ma 12.2 – ainakin pe 23.2 (lauantaina 24.2 pitänee purkaa).

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Siinä se nyt sitten on.

 1. Kiitos kutsusta avajaisiin – pahoitellen totean, että ilta-aikatauluni on opetustyön johdosta sellainen, että minun on syvästi harmistuneena jäätävä tilaisuudesta pois, mutta lumoavan esteettiset ja hivelevät kuvasi ovat todella ansainneet tulla esiin suuremmankin yleisön tietoisuuteen, ja täten toivonkin onnea, menestystä ja mahdollisimman suurta julkisuutta näyttelyllesi!

  Tykkää

 2. Hallo Antti,
  haben von Inkeri erfahren, dass da eine Fotoausstellung stattfindet. Haben sie dann auf flickr gefunden. Tolle, wirklich gut gelungene und künstlerisch-farblich anspruchsvolle Bilder. Gratuliere!
  Das ist sicher toll, eine Ausstellung zu haben, oder? Die Arbeit, bis so was steht, ist sicher enorm. Viel Zeit und Geld investiertest du, bis das soweit war. Hoffentlich kannst du was davon verkaufen.
  Ich würde dir empfehlen, von den Fotos Kalender herzustellen, das Bildformat 13×18, die Kalendervorlagen für die laufenden Jahre gibt es für wenig Geld doch auch bei euch zu kaufen. In den Kalender dann eine Bestellkarte einlegen, wenn die Käufer ein größeres Format gerahmt kaufen möchten. Biete die Bilder auch den Verlagen an, die Touristenpostkarten und ähnliche Druckerzeugnisse produzieren. Die suchen doch immer nach guten neuen Motiven. Vielleicht gelingt es dabei, wenigstens die Kosten herein zu bekommen. Wenns gut läuft, verdienst du noch was dran.
  Wir waren vom 4.-9.2. in Helsinki, haben die Wohnung in Vantaa eingerichtet. Pirjo hat da jetzt ein ”Suomenkoti”. Ich natürlich auch. Im Juli und August sind wir in Finnland.
  Bitte mal mailen, welche Mailadresse, Telefon und Mobilphone bei dir aktuelle ist. Dann kann man mal korrespondieren und besser Kontakt aufnehmen.
  Herzlichst und viel Erfolg
  Bernd und Pirjo

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s