Friisinkallio vaarassa!(?)

Pro Friisinkallio -kansalaisliike on jakanut tänään porraskäytäviin tiedotetta, jonka mukaan Friisinkalliolle suunnitellaan jätevedenpuhdistamoa. Jätevesipuhdistamo louhittaisiin Friisinkallioon jonka maanpäälliset toiminnot vaatisivat suositusta ulkoilualueesta peräti kolme hehtaaria. Pro Friisinkallio -liike esittääkin asian jotenkin että ”Friisinkalliosta on tulossa haiseva jätesammio”.

Mitä ihmettä? Siispä Espoon kaupungin kaavoitussivuille. Itse asia ei helpolla kuntalaiselle selviä. Pitää ladata jos jonkinmoista karttaa ja kaavahankkeiden pdf-tiedostostoa ja vertailtava niiden koodistoa toisiinsa. Mutta seuraavaa sain selville: Friisinkallio on yksi kolmesta vaihtoehdosta jätevesien puhdistuslaitokselle. Muut vaihtoehdot ovat Eestinkallio ja Sammalvuori. Kaupunki ja sen tarpeet kyllä kasvavat, mutta onko niille uhrattava heti kaupungin parhaita ulkoilualueita?

Friisinkallio on lähes elintärkeä virkitysalue tuhansille lähiseutujen asukkaille. Ja virtuaalivirkistysalue kaikille Itä-Bloggin lukijoille. Hankkeesta voi jättää muistutuksen Espoon kaupungille viimeistään 8.3.2007 mennessä. Muistutuksen voi tehdä myös netissä.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Friisinkallio vaarassa!(?)

 1. Sivumittarin mukaan asia tuntuu saaneen jonkinmoista kiinnostusta. Lisättäköön nyt että yleiskaava tähtää vuoteen 2030. Vedenpuhdistamo tulee -jos tulee – ensi vuosikymmenen loppupuolella – siis noin kymmenen vuoden kuluttua.

  Mikäli oikein muistan jostain lukeneeni, Friisinkalliota meinattiin rakentaa joidenkin suunnitelmien mukaan jo viime vuosituhannen puolella. Friisinkallio on säästynyt näihin päiviin, koska 1970-luvulla asukkaat valittivat.

  En kyllä tiedä kuinka tehokas tuo Friisinkallio-liikkeen porraskäytävien laputuskampanja loppujen lopuksi on. Liiaksi mielestäni pelaa shokkitehoilla. Jätetty kertomatta vaihtoehdot, ajankohdat. Eikä laitettu mitään yhteystietoja/vastuuhenkilöä. Ehkä vähän suunnitellullammalla ja asiapohjaisemmalla kampanjalla olisi tehokkaampi vaikutus ajattelevien olarilaisten ja friisiläläisten keskuudessa.

  Tykkää

 2. Kiitos asian huomioimisesta. Olet oikeassa, asiapohjainen liikehdintä kantaisi pidemmälle. Koko suunnitelmasta on muutenkin vaikea saada selkeää infoa.

  Tykkää

 3. Asiaa on hyvin vähän tiedossa. Ainoat tietolähteet tavallisille ihmisille ovat :

  1. Etelä-Espoon yleiskaavan seloste. Siinä on luvussä
  3.6.2 Vesihuolto:

  Espoon, Kirkkonummen ja Länsi-Vantaan jätevedet
  puhdistetaan Suomenojan laitoksella. Laitos on
  tarkoitus korvata uudella kalliopuhdistamolla ensi
  vuosikymmenen lopulla. Kalliopuhdistamolle on
  esitetty kolme vaihtoehtoista varausta – Friisinkallio,
  Eestinkallio ja Sammalvuori. Kalliopuhdistamon
  maanalainen tilatarve on n. 11 ha ja maanpäällisen
  osan n. 2-3 ha.

  2. Espoon Veden verkkosivun oikeassa alalaidassa oleva linkki sivulle ”Kalliopuhdistamoa suunnitellaan”.

  3. Omat silmät, kun käy katsomassa vastaavan kokoista puhdistamoa Viikinmäessä, Vanhankaupungin pohjoispuolella, Vantaanjoen ja Lahden moottoritien välissä. Kalliolle menee ajotie. Sieltä aukeaa näkymä mädättämöjen putkiviidakkoon. Siellä on kallion päällä jos jonkinlaista rakennusta, voimlaitos, kaasulaitos, lietevarastoa ym. Kannattaa ehdottomasti käydä omin silmin toteamassa, niin tietää mistä puhutaan.

  Muistutuksen voi tehdä vielä 8.3.07 esim. osoitteessa ksk.muistutus@espoo.fi

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s