Tapiolan keskusallas ympäristöineen

Kaakkoisvalo on edullinen erityisesti Keskusaltaan länsilaidalla sijaitsevien Tapiolan keskustornin (Aarne Ervi, 1961) ja Espoon kulttuurikeskuksen (Arto Sipinen, 1988) kuvaamiseen. Jostain muistan lukeneeni, että Sipinen otti suunnitelmassaan tarkkaan huomioon sen kuinka kulttuurikeskus heijastuu keskusaltaan pinnasta eri vuorokauden aikoina.

Tapiolan keskustahan on 80-luvulla rakennettu hyvin tiiviiksi. Uudempien rakennusten julkisivumateriaalina on käytetty keraamista laattaa, joka oli jonkinlainen trendimateriaali tuolloin. Nykyään nuo kaakelijulkisivut ovat vaan kovin karun näköisiä: likaa ja irronneita laattoja.

img_0396kirkastunut.jpgimg_0398keskustorni.jpgimg_0409kulttuurikeskus.jpgimg_0414kulttuurikeskus.jpgimg_0421heijastus-kulttuurikeskus.jpgimg_0433yleiskuva-keskusallas.jpg

Tapiolan kirkkoa (Aarno Ruusuvuori 1965, laajennuksia myöhemmin) pidetään suomalaisen konstruktivismin, betonibrutalismin, tms. yhtenä merkittävimpänä teoksena. Tuntuukin hämmentävältä, että uudemmassa osassa esiintyy näinkin tökeröä ja huolimatonta betonivalua.

img_0435seina.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s