Länsimetro

Länsimetron rakentaminen aloitetaan vuonna 2009, kertovat Länsimetron info-sivut.

Projektin suunnittelu vaikuttaa jokseenkin salamyhkäiseltä – mieleen tulee väistämättä Friisinkallion jätevesisuunnitelmat. Reittilinjaus yksinkertaisesti vain ilmoitetaan. Näillä uusilla sivuilla ei ole esim. keskustelupalstaa tms. jolla kansalaiset voisivat esittää näkemyksiään. Eikä ole aikaisemminkaan mistään löydettävissä virallisempaa kansalaisfoorumia asian tiimoilta.

Muutama kysymys ja näkemys asiasta herää väistämättä:

Miten liityntäliikenne tullaan hoitamaan? Eritysesti asia varmasti kiinnostaa Espoonlahden suunnalla olevia, joiden matka Helsinkiin tulee vaikeutumaan – siihen saakka kun metroa jatketaan Kivenlahteen. Ja seuraava kysymys onkin:

Milloin metro jatketaan Kivenlahteen? Sivujen mukaan suunnitteluakaan ei ole vielä aloitettu! Miten kansalaiset voivat vaikuttaa Matinkylä – Kivenlahti -välin suunnitteluun?

Mihin perustuu asemasuunnitelma? Aiotaanko Koivusaaren asema Hesan puolella todella rakentaa samaan aikaan kuin Espoon asemat?! Niittymaan asema ilmeisesti suunniteltu palvelemaan Tapiolan urheilupuiston suurtapahtumia – onneksi olkoon vaan Niittymaan, Tontunmäen ja Niittykummun asukkaat (wikipedian mukaan noin 3200 asukasta), teillä tulee olemaan hyvät yhteydet Hesaan (itse asiassa on jo nyt kun hyppää Niittykummusta Olarin busseihin.

Sen sijaan tulevaisuudessa noin 20 000 asukasta ja työmatkalaista käsittävät Olari ja Suurpelto näköjään jätetään liityntäliikenteen varaan – kuten noin 50 000 asukasta Matinkylän länsipuolella toistaiseksi.

Tässä jonkinlaista tämän hetkisiin fiiliksiin perustuvaa yhteenvetoa: metrosta hyötyvät eniten Keilaniemen työmatkalaiset ja Otaniemen asukkaat ja opiskelijat, sekä matinkyläläiset (?menettävät nopean 132-bussin). Pohjoisemman Tapiolan ja Mankkaan yhteydet vaikuttavat huononevan kun suorat bussit loppuu, samoin erityisesti Haukilahden ja Westendin yhteydet. Erityisesti kärsivät Espoonlahden suunnan matkustajat, kunnes jatkosta päätetään. Liityntäliikennesuunnitelmista ei löydy minkäänlaista infoa mistään, joten vaikea sanoa miten Olarin ja Suurpellon yhteydet tulee toimimaan. Samoin kaupungin sisäisen liikenteen toimivuus tulee olemaan mysteeri (Olarista käsinhän sisäisetkin bussit toimii hyvin).

Avaan keskustelun…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s