Katoavaa Etelä-Tapiolaa

Länsiväylän varsi tulee tiivistymään huomattavasti tulevina vuosina. Uusi rakennuskanta tulee olemaan toimistotaloja ja ns. korkealaatuisia kerrostaloja.

Revontulen koulu on seisonut tyhjillään jo useita vuosia. Homevauriot tekivät rakennuksen käyttökelvottomaksi (näitä homeisia käyttökelvottomia koulurakennuksiahan tässä kaupungissa kyllä piisaa, mutta käytössähän vielä useimmat ovat – eivät kun ole näin keskeisellä paikalla). Nyt Osmo Siparin suunnitteleman vuonna 1967 rakennetun koulun kohtalo on sinetöity.

Tapiola-ryhmä rakentaa paikalle uuden pääkonttorinsa. Kaupungilta ostetun tontin rakennusoikeus on 33 ooo neliömetriä, joten tontti tullaan kyllä käyttämään huomattavasti nykyistä tehokkaammin. Hesarin juttu asiasta.

img_1144revontulenkoulu.jpgimg_1152koripallo.jpgimg_1155revontulenkoulu.jpgimg_1157taivas.jpg

Sato on ostanut MTK:lta Elosalamantieltä tontin, jossa on kaksi vuokrataloa. Rakennusoikeutta on haettu yhdelle kerrostalolle. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Tiivistetäänkö aluetta yhdellä talolla ja myydään vuokratalot omistusasunnoiksi, vai puretaanko nämä 60-lukuiset matalat kerrostalot uuden talon tieltä?

img_1165elosalamantie.jpgimg_1174elosalamantie.jpg

Tässä esimerkki ns. korkeatasoisesta kerrostalosta, Brunow & Maunulan suunnittelema As. Oy Tuuliniitty.

img_1135korkealuokkainenkerrostalo.jpg

Espoon tuleva vanhusten kuntoutussairaala rakennettaneen Matinkylään tulevan metroaseman päälle, uutisoi Hesari. Perusteluina mainitaan hyvät liikenteelliset yhteydet, eli metrolla pääsee suoraan sairaalaan. Oudolta nyt tuntuu, että sairaala rakennetaan erittäin vilkkaalle ja tiiviille alueelle, josta viimeisetkin luontoalueet tulevat katoamaan. Tässä nyt on tyypillinen esimerkki siitä, kuinka kaupunkia rakennetaan läsnimerton ehdoilla eikä toisinpäin. Otan lisää kantaa Espoon kaikkien aikojen suurimpaan fiasko-päätökseen eli läsnimertoon myöhemmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s