Turning Torso

Malmössä Ruotsissa on kokonainen Västrahamnenin satama-alue muuttumassa vähitellen korkealaatuiseksi asuinalueeksi kanaaleineen. Vastaavaa on Helsingissä ollut Ruoholahti ja tulevaisuudessa Jätkäsaaren ja Katalasataman alueiden rakentaminen.

Västerhamnin asuinrakentaminen on selvästi vielä kesken. Yhdelle rannoista on muodostunut kovasti kansan suosiossa oleva Rantaraitti – etäisesti tuli Kivenlahden alue mieleen, vaikkakin talot ovat uudempia ja hienompia. Toisaalta aluelta löytyy myös laajoja epämääräisiä laajoja varasto- ja varikkoalueita ja Tsernobyl-tyylinen messukeskus. Alue on jo valmiiksi ilmeisesti suurimmaksi osaksi täyttömaata, joten lakeutta piisaa kuin Pohjanmaalla konsanaan.

Malmön ja Kööpenhaminan alueille on muodostumassa laaja Öresundin talousalue. Junalla pääsee maasta toiseen siltaa ja tunnelia pitkin puolessa tunnissa ja Kastrupin kenttä on sopivasti matkan puolessa välissä. Molemmissa maissa on tosin vielä käytössä omat taantumukselliset rahayksikkönsä toistaiseksi.

Malmön uuden roolin symboliksi on noussut marraskuussa 2005 valmistunut espanjalaisen arkkitehdin ja kuvanveistäjän Santiago Calatravan suunnittelema rakennus. Turning Torso on sadalla yhdeksälläkymmenellä metrillään Euroopan toiseksi korkein asuinrakennus. Itse hullaannuin rakennukseen kesällä 2005 Tanskan arkkitehtuurikeskuksen näyttelyssä. Ja nyt se on sitten viimeinki livenä nähty ja kuvattu! Seuraavaksi vuorossa onkin Torsoon muuttaminen – vaikkakin Malmö on muutenkin kyllä todella sympaattinen kaupunki ilman Torsoa ja uusia hifi-alueitakin.

img_2022tursorantamajat.jpgimg_7175vasterhamnoverviewwithtorso.jpgimg_7193torsodetail.jpgimg_7194turso.jpgimg_7200tukirakenne.jpgimg_7209torso.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s