Itä-Bloggi Podcast #1

Itä-Bloggi alkoi täyttyä ja päätin maksaa 20 dollaria vuodessa gigan lisätilasta. Laajennus mahdollistaa myös audion lähettämisen.

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Itä-Bloggi Podcast #1

 1. Sainpas sittenkin ekan podcastin kuuluviin parin-kolmen tunnin yrityksen jälkeen. Taitaa tuo mp3-muoto olla paras – mikäli sellaisen nyt onnistuu Audacityllä enkoodaamaan…itse piti asentaa koko ohjelma uusiksi jne.

  Mikäli käytät rss-lukuohjelmaa, kuten esim. Viennaa, kannattaa deletoida alkuperäinen toimimaton ja ladata uudelleen (refresh).

  Tykkää

 2. Hallo Antti,
  toll das mit dem Podcast. Hören das sonst über Apple´s itunes. Kostet aber alles viel Zeit, wenn man nicht nur auf dem Hintern sitzen will und am Computer bastelt.
  Schön war es, deine Live-Stimme zu hören, sehr angenehm im Sound. Mit der Musik, die jetzt im Podcast war, kann ich weniger anfangen. Dennoch, schöne Sache.
  Ab 10.Juli sind wir übrigens in Vantaa, werden auch nach Iisalmi und zum Kuorasjärvi fahren. Unser Mobilphone in Finnland wird sein: 045 1156937, also Inlandsmobilphone von Saunalahti. Wär nett, wenn wir uns mal sehen, treffen, essen gehen, Musik hören etc könnten. Sind mit dem Auto unterwegs.
  Terv.Pirjo und Bernd

  Tykkää

 3. Hyvä juttu! Laita vielä syöte näkyviin, niin tästä tulee ihan oikea podcast, jonka voi tilata iTunesiin. Jos tämä on tehty Podpress-pluginia käyttäen, pitäisi asia hoitua helposti hallinnan Presentation-kohdassa vetämällä Feed Buttons -widgetti sivupaneeliin.
  Olen sattumoisin ollut samanlaisissa puuhissa ja saanut Tinnituksen sivut käyntiin. Tervetuloa tutustumaan.

  Tykkää

 4. Tutkin tuota feed-juttua ja ilman muuta treenaan sen haltuun vielä tänään. Eri asia on sitten että haluanko oman musiikin olevan ladattavaa. Mitä sanoo asiasta Teosto? Mitens on arvoisa väki, haluatteko podcastinne iTunesiin, vai riittääkö pelkkä striimaus?

  Tykkää

 5. No nyt vasta huomasin, että tiedostoa ei voikaan kopioida tuosta ylhäältä, vaan kyseessä onkin todella striimaus. Mielestäni podcastingin käsitteeseen kuuluu, että ohjelman jaksot tulevat omalle koneelle itsestään sen jälkeen kun ohjelma on tilattu, joten tiedostojen kopiointi on välttämätöntä. Viittaahan itse sanakin kannettavaan kuuntelulaitteeseen. En pidä eroa kuitenkaan tekijänoikeusturvan kannalta merkittävänä. Pienellä vaivannäöllä striimatunkin ohjelman pystyy kopioimaan digitaalisesti.

  Muistaakseni Teosto ei ota kantaa siihen, onko musiikki suoraan tiedostoina kopioitavissa vai striimattua. Ja tekijänoikeushan pätee aina, olivat bitit fyysisesti kenen hallussa tahansa.

  Oman podcastin ilmoittaminen verkossa olevaan iTunes-palveluun ei sekään merkitse tallenteiden kopioitumista. iTunes vain välittää osoitteita, tekee tilaamisesta helppoa ja antaa podcastille näkyvyyttä. Tilaajat saavat jaksot suoraan podcastaajan omalta palvelimelta, vaikka tilaisivat podcastin iTunes-palvelun kautta.

  Tykkää

 6. Mutta siltä näyttää nyt ettei Itä-Bloggi podcastia voi toistaiseksi tilata iTunesilla. Käsittääkseni wordpressiä on kahdellaista: wordpress.com -osoite, jossa bloggataan selaimella ja netissä ja wordpress-ohjelma, jolla tehdään sivuja, kun on eri palvelin. Koska ja kun Itä-Bloggi on wordpress.comissa, ei voi tehdä podcastille erillistä syötettä, jota voisi iTunesilla tilata. Ei tähän löytynyt ratkaisua ainakaan tämän aamupäivän aikana. Mutta jos blogi olisi jossain muualla ja tehty wordpress-ohjelmalla, homma onnistuisi kyllä. Eli vähän eriarvoisessa asemassa ovat käyttäjät riippuen käyttävätkö wordpress-ohjelmaa, vai tekevätkö bloginsa netissä wordpress.comissa..

  Joten nauttikaa podacsteista näin striimauksena, olkaa hyvä:)

  Tykkää

 7. Hienoa tunnelmointia/kitarointia siinä avauksessa; ennen kuin kitara edes oli ehtinyt tulla sisään, tuli synaklangista mieleen välittömästi Pink Floydin ”The Division Bell”-albumin instrumentaaliraita ”Marooned”, ja tokihan kitarismissakin oli Gilmourin henkeä, ja ihan erityisesti mieleeni tuli Jeff Beck!

  Harmittaa vietävästi, että piisi (olen päättänyt lopettaa ”biisi”-sanan käytön, sillä kantasanakaan ei ole ”biece”…) ei soinut loppuun asti!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s