Valkoista pääsiäistä Espoonkartanon koskella

Niinpä niin. Huomasin ja olinkin taas raivon partaalla ennen kuin löysin varmistuksen Applen sivuilta: Leopardi ei tue Canonin ip 4500 -printteriä. Kyllä kaikki muut löytyy listalta: mm. vanhempi versio 4300 ja jopa aataminaikuinen suihkari S200! Olinkin jo vähän aikaa innoissani että pystyn printtaamaan uudesta Gimpistä (joka taasen ei toimi pantterissa), mutta jättää aina oikealle liian suuren marginaalin, teki mitä hyvänsä. Vaikka uusi iPhoto asemoikin kuvan oikein, iPhoton uudemmassa versiossa on vanhaa pantteri aikaista varsiota huomattavasti köyhemmät mahdollisuudet: marginaaleja ei voi itse säätää, mutta kaiken maailman humpparaameja kyllä löytyy. Ja kaiken tämän päälle kuvan printtaaminen kestää lähes kymmenen minuuttia per arkki. Siis kuvat printataan toistaiseksi vanhalla koneella – kätevää…

Tarkoituksena olisi näyttelyn (Galleria Espoonsilta ma 25.8 – su 14.9) yhteydessä julkaista kirja kuvista (niin ja ehkä myös kalenteri vuodelle 2009). Myös tekstiosuuden pitäisi syntyä jotenkin näiden itäblogitusten pohjalta.

Pääsiäinen on valkoinen. Käväisin aamupäivästä Espoonkartanon koskella. Espoonkartanolla on Suomen vanhin kiviholvisilta vuodelta 1777 kartanon myllyn vieressä. Kuvauksissa oli välillä reipasta extreme-henkeä: kun ei ole teletötteröä, on mentävä lähemmäksi. Rinteet ovat jyrkät ja jäiset ja osa kuvista on otettu siten että kameraa jalustoineen on pidetty itse koskessa.

img_5715silta_ja_koski.jpgimg_5672espoonkaratanon-koski.jpgimg_5731koskijasilta.jpgimg_5749koski.jpgimg_5792myllynkoski.jpg

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Valkoista pääsiäistä Espoonkartanon koskella

  1. Joo tuollahan puhutaan että on fiksattu jotain iP 4500:n printtausta. Pitääpä tsekata nopeuttaako ja monipuoistaako tulostusta tuo Gutenprint. Päihittääköhän vanhan iPhoton, jolla tähän saakka olen onnistunut tekemään laadukasta printtijälkeä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s